Grafische en folie Industrie

Onder de grafische industrie kunnen vele bedrijfsgroepen gevat worden, waaronder de folie industrie, etc.

Kalanderwalsen in Silicone of EPDM met als voordeel:

  • Speciale antistick silicone zodat folie niet aan de wals kleeft
  • Vezel gevulde EPDM op RA geslepen zodat folie gematteerd wordt
  • Hoogwaardige antistick silicone zeer fijn geslepen zonder marekeringen aan de oppervlakte van de wals zodat de folie een zuiver beeld geeft
  • DOP bestendige silicone voor PVC foliën
  • Juiste hechting in combinatie met aanpassing van walsoppervlakte zodat de rubber niet loslaat van de kern onder hoge druk
  • Electrisch geleidende en anti statische mengsels in Silicone/EPDM/NBR/etc

Lamineerwalsen

Wij leveren lamineerwalsen met een speciale anti-stick silicone, zodat de folie niet aan de wals blijft kleven en met de juiste bombage zodat de folie gelijkmatig gelamineerd wordt.

Lakwalsen

Wij leveren lakwalsen met een precies geslepen RA waarde en toleranties. Door de schone en zuivere rubbermengsels ontstaat een strak lakbeeld.

Aandrukwalsen

Wij leveren aandrukwalsen, geslepen binnen de slagtolerantie zodat het aandrukken recht gebeurd.

Transport/extrusie walsen

Transport / extrusie walsen worden geleverd met slijtvaste rubbermengsels om slijtage/inloop van deze walsen te beperken en daarmee de levensduur te verlengen.

Breedstrekwalsen

Breedstrekwalsen worden geleverd met de juiste lamellen, die geslepen/gegroefd worden zodat de folie niet plooit.

Inktwalsen

Voor de grafische industrie leveren wij inktwalsen / inktsleeves, die door de zuivere rubbermengsels en nauwkeurige slijpwerkzaamheden (juiste diameter en ruwheid/RA) zorgen voor het beste resultaat. Hierbij worden tegendruk walsen en sleeves voorzien van rubbermengsels in de juiste hardheid. Mede door het zuivere slijpwerk wordt het plooien van papier en folie voorkomen.

Andere voorbeelden van rollen zijn:
Corona voorbehandelingsrollen met hoge elektrisch isolerende waarden. De Corona voorbehandelingsrollen zijn uitstekend bestand tegen warme en hete lucht, hebben een superieure oppervlaktekwaliteit en zijn goed bestand tegen veroudering en slijtage. Strekrollen in elektrisch geleidende/antistatische rubberkwaliteiten met goede bestendigheid tegen hoge temperaturen en slijtage.

Flexografie

Flexodruk is één van de meest gebruikte drukprocessen voor de label-, verpakkings- en folie industrie.

De belangrijkste eigenschap van de flexibele drukvormen, is de bestendigheid tegen inkten en oplosmiddelen. In de flexo industrie wordt namelijk een grote variëteit aan inkten gebruikt zowel oplosmiddelinkten als inkten op waterbasis. Andere belangrijke eigenschappen waarmee bovendien rekening moet worden gehouden zijn inktoverdracht, hardheid en levensduur.

Egberts Rubber levert tevens: Rakelmessen, Rakelkamerafdichtingen en Rakelkamers / Rakelsnijders.

Diepdruk

Rolbekleding voor publicatie-, verpakkings- & folie industrie. Eigenschappen zijn o.a.: uitstekende weerstand tegen hoge belasting en mechanische inspanning, zeer goede inktoverdracht, goede bestendigheid tegen oplosmiddelen en indien gewenst elektrisch geleidend / antistatisch.

Egberts Rubber biedt hoogwaardige oplossingen voor elke positie waarop een beklede rol voorkomt in het drukproces.

Meer informatie?

Bel 0546 86 11 82 of mail ons: info@egberts-rubber.nl