Rolbekleding, rubber en kunststof (polyurethaan)

Rubber  en PU rolbekleding

Egberts Rubber is producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige rubber en PU rolbekleding. Wij bekleden en herbekleden rollen met een grote varieteit aan rubber- en PU-kwaliteiten (samenstelling en hardheid), afhankelijk van de wensen en specificaties.

Maatwerk rolbekleding, bewerking en profilering

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij rubber rollen maken tot een lengte van 6.000 mm, een diameter van 1.100 mm, maximaal gewicht van 5.000 kg en naar specificatie met vrijwel elke bewerking.

De rubber en PU rollen kunnen worden afgedraaid, geslepen en ook worden voorzien van een profiel. Egberts Rubber bekleed en berubberd rollen voor vele soorten gebruik in diverse industriele sectoren. Denk hierbij aan o.a. looprollen, pelrollen en axiaalrollen. Transportbanden voor productieprocessen: aandrijfrollen, keerrollen, looprollen. Daarnaast produceren wij rollen met rubberbekleding volgens FDA eisen t.b.v. de voedingsmiddelenindustrie.

Rubber en PU rollen kunnen geheel compleet en gebruiksklaar (turn key) bij u worden afgeleverd. Hierbij kunnen wij o.a. fabricage van kernen, assen en het verpakking voor transport voor u verzorgen.
Tevens verzorgen wij reparaties aan metaalkern en astappen alsmede balanceren van rollen en walsen.

Herberubberen

Naast de productie van nieuwe rubber en PU rollen kunnen ook gebruikte rollen worden voorzien van een nieuwe rubber- of PU-laag. De versleten laag wordt van de rol verwijderd, waarna het metaal wordt schoongestraald. Vervolgens wordt een nieuwe laag rubber of PU op de metalen rol aangebracht. Hiermee worden de aanschafkosten van een geheel nieuwe rol bespaard.

Kwaliteit en ontwikkeling

Wij zijn continu bezig met het doorontwikkelen van onze rubbermengsels om nog betere eigenschappen te verkrijgen, waardoor standtijden langer en doorlooptijden korter worden, maar ook het eindproduct een betere kwaliteit heeft.

Oplossingen en mogelijkheden

Heeft u productieproblemen omdat uw rubber rollen uitvallen? Of veroorzaakt de rubber of PU rol kwaliteitsproblemen bij het eindproduct? Graag zoeken wij met u naar een oplossing. Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor vele klanten een oplossing kunnen bieden.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend informatie aan over de vele mogelijkheden, korte levertijden en zeer concurrende prijzen!
Bel 0546 86 11 82 of mail ons: info@egberts-rubber.nl