PrimeBlade Rakelmessen

Officieel dealer van PrimeBlade rakelmessen
Voor de Benelux en Duitsland zijn wij officieel dealer van PrimeBlade rakelmessen.

PrimeBlade Sweden AB is een wereldwijde producent en leverancier van rakelmessen voor flexo-, diepdruk-, offset printers en coating toepassingen.

De eisen in de drukkerij-, coating- en verpakkingsindustrie nemen voortdurend toe, evenals de noodzaak om de levensduur van het rakelmes te optimaliseren en een hogere en consistentere kwaliteit te bereiken.

PrimeBlade rakelmessen zijn verkrijgbaar in veel verschillende mes-typen, diktes en breedtes. De rakelmessen worden standaard geleverd op 100 meter rollen, in handige cassette, of naar wens op maat.

De messen hebben radiaal geslepen randen, waardoor de functionaliteit van de messen wordt verbeterd. Het mes en de cilinders gaan langer mee dan conventionele messen. De druk die door het mes op de cilinders wordt uitgeoefend, is constant, waardoor ongelijke slijtage van het mes wordt voorkomen.

Folder PrimeBlade Rakelmessen

Klik hier voor de brochure (PDF / Engels): PrimeBlade rakelmessen

Productoverzicht

Voor diverse toepassingen zijn verschillende rakelmessen beschikbaar. Klik hier op de links om een digitale brochure te openen / downloaden:

PrimeBlade® 100 (polymeren)
Geavanceerde synthetische polymeren die voornamelijk worden gebruikt in de Flexografische industrie. Een zeer populair insluitblad in kamersystemen en binnen de weefsel- en golfindustrie. Download hier de brochure (PDF / Engels).

PrimeBlade® 300 (Carbon)
Het standaard koolstofstaal dat wereldwijd wordt gebruikt door drukkerijen. In tegenstelling tot veel van het koolstofstaal van lage kwaliteit op de markt, heeft onze 300-serie meer carbiden / μm2 in de stalen microstructuur. Download hier de brochure (PDF / Engels).

PrimeBlade® 400 (roestvrij)
Een betere meskeuze wanneer corrosie een probleem is. Verbeterde roestbestendigheid bij gebruik van inkten op waterbasis. Presteert goed tegen snelle oxidatie van de punt van het mes en schurende omstandigheden. Geproduceerd met een verfijnde deeltjesmicrostructuur en een dichtere deeltjesverdeling, die helpt bij de bescherming tegen vervuiling door staaldeeltjes in het inktsysteem. Gehard roestvrij staal en warmtebehandeld. Verbetert de levensduur van de rakel in vergelijking met koolstofstaal. Download hier de brochure (PDF / Engels).

PrimeBlade® 500 (verfijnd roestvrij)
Gebruikt wanneer een langere levensduur gewenst is. Verbeterd tegen snelle oxidatie van de punt van het mes en schurende omstandigheden, evenals tegen vervuiling door staaldeeltjes van het inktsysteem. Geproduceerd met een uitstekende deeltjesmicrostructuur en een grotere deeltjesverdeling. Gehard roestvrij staal en warmtebehandeld om aan onze hoge kwaliteitsnormen te voldoen. Uitstekend tegen corrosieproblemen wanneer inkten op waterbasis worden gebruikt. Download hier de brochure (PDF / Engels).

PrimeBlade® 600 (geraffineerde koolstof)
Onze 300-serie maal twee – tweemaal zoveel carbiden / μm2. Slijt tot veel fijnere deeltjes, wat minder printcomplicaties veroorzaakt en de levensduur van het mes verlengt. Een hoogwaardig koolstofstaal in vergelijking met andere koolstofstaalbladen. Download hier de brochure (PDF / Engels).

PrimeBlade 700 (Keramisch gecoat)
De PrimeBlade® 700-serie is ons rakel met keramische coating, ontwikkeld door onze unieke oppervlaktemaling en speciale oppervlaktebehandelingstechnologie te combineren. Dit verbetert de hechting van de coating en de slijtvastheid in vergelijking met bestaande gecoate producten. Het kan zelfs een alternatief zijn voor de PrimeBlade® 900 Nano I-mesgebruikers, vooral voor diepdrukprinters. Download hier de brochure (PDF / Engels).

PrimeBlade® 800 (microgelegeerd gereedschapsstaal)
Speciaal micro-gelegeerd gereedschapsstaal met verhoogde hardheid en ductiliteit voor verbeterde slijtvastheid en superieure levensduur van het mes. Download hier de brochure (PDF / Engels)

PrimeBlade® 900Nano (Nano-behandeld)
Nieuwe revolutionaire gepatenteerde metallurgisch behandelde stalen messen. PrimeBlade is de enige leverancier van deze exclusieve en onvergelijkbare messen. Download hier de brochure (PDF / Engels).

Met onze jarenlange ervaring willen wij graag met u meedenken of u adviseren omtrent het gebruik en keuze van een rakelmes. Hierbij kunnen wij ook op het gebied van rakelkamerafdichtingen, rakelkamers of rakelsnijders een rol spelen met advies en producten.

Rakelmessen zelf testen

Voor vragen of opmerkingen verzoeken wij u om contact met ons op te nemen, ook voorzien wij u graag van test materiaal zodat u het product zelf kunt ervaren.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend informatie aan over de vele mogelijkheden, korte levertijden en zeer concurrende prijzen!
Bel 0546 86 11 82 of mail ons: info@egberts-rubber.nl